OM MIG

Tålamod, bus och en och annan sång är mina bästa verktyg!

Nu är det ganska många år sedan köpte jag min första digitala systemkamera och har vart fast bakom den sedan dess. Det började med att fota på resor fortsatte över till att jaga mina nära och kära efter fototillfällen 🙂 När jag får vara bakom kameran står tiden still, ett slags vakuum av rolighet. 

Min favorit är att få fota människor, både vuxna och barn, med målet att få med just den personens personlighet eller känsla. 

Förutom att fota så syr/bygger/pysslar jag det mesta här hemma 🙂 Min man undrar vad jag har mot att köpa färdiga saker… men det är helt enkelt inte lika roligt som att göra dem själv. Mer värt att nämna kan också vara att jag älskar musik, jag tränar alldeles för lite, bakar mer än gärna och då alltid glutenfritt, jag har världens finaste man och en dag ska jag nog ta tag i att lära mig dreja.

Hur går det till när jag fotar?

Vad skiljer mig från andra?

Om jag själv skulle välja en fotograf att fotografering mig och min familj så skulle jag direkt titta på portfolion. Och nu skulle jag rekommendera er att göra det samma. Hur ser bilderna ut? Vilken känsla förmedlar de? Är det bilder jag vill ha på väggen hemma hos mig? Om svaret på de frågorna är ”ja” så kanske jag är fotografen för er.

Jag är en spontan fotograf som helst av allt vill fånga riktiga känslor och spontana skratt (gärna asgarv). Jag är inte så mycket för stela porträtt där man tittar in i kameran och ler 😉 När du fotas av mig så kommer du säkert att få se en blandning av att jag pratar, leker och ibland blir jag också tyst, det är oftast då jag knäpper bilder som en galning 😉

Mina styrkor ligger nog främst i tålamod, med både barn och vuxna. Jag är också väldigt prestigelös och lekglad. Jag har inga problem att bjuda å mig själv och ställer mer än gärna upp på både sång och dans om det behövs 🙂

  • Barn. Jag tror att vägen till ärliga bilder är förtroende. Så jag brukar alltid börja mina barnfotograferingar med att leka på lite avstånd. Jobba på förtroendet, och på att det ska vara roligt och spännande hos mig. Ibland börjar vi med att fika eller ta mellis om det behövs. Vi tar det helt enkelt som det kommer. Ibland vill små inte vara med, men det gör inget. Det brukar alltid lösa sig efter lite trygghet från mamma eller pappa och kanske en sång eller två. Tålamod och lugn så brukar det alltid bli toppen! 🙂
  • Vuxna. Jag fotar en del kärlekspar. Då vill jag helst att de ska minnas tiden de fick med mig som något roligt, där de kanske fick höra något bra om sig själva från sin partner. Så jag brukar försöka ge små uppdrag, som ofta involverar att ni får dela en komplimang eller två till varandra. Det brukar vara både uppskattat och roligt.
  • Jag finns ju på Instagram också: @fotohosjohanna
  • Kom ihåg att ni är alltid välkomna att höra av er med idéer och förslag på fotograferingar som ni vill göra så ska vi alldleles säkert hitta en bra fotografering för just er.